roomster-1

Compactă, atractivă şi plină de surprize (poate chiar si la vanatoare): Škoda Auto a sărbătorit odată cu prezentarea Yeti la Geneva, extinderea gamei de modele la cinci. Maşina cu cinci uşi, lungă de 4,2 metri poartă însemnele binecunoscute ale mărcii. Faţa impresionantă cu un grilaj în dungi şi cu faruri prietenoase, demonstrează rudenia lui Yeti cu familia Škoda. Aripile masive conferă modelului Yeti o înfăţişare solidă pe roţile de 17”, fără a lăsa impresia de greu şi voluminos.
Yeti este răspunsul deştept al Škoda Auto la problemele ecologice importante în creştere în clasa populară în ascensiune al SUV-urilor. Škoda a satisfăcut cererea pentru o caroserie stilată, un şezut înalt şi opţiuni de utilizare versatile cu un design care în ciuda robusteţii inspiră mai multă uşurinţă, decât forme grele. Yeti corespunde de asemenea cerinţelor de mediu, spaţiu de bagaje, siguranţei şi a ţinutei bune de drum.

roomster-2
Transmisia balansată concepută cu grijă dă posibilitate şoferului să pună în aplicare ceea ce implică designul: condus plăcut şi dinamic. Yeti se distinge printr-o manipulare agilă şi în acelaşi timp reserve suficiente de siguranţă. Pe cât de stilat e exteriorul Yeti, pe atât şoferul şi pasagerul se simt în siguranţă.

Aceasă impresie este accentuată, printre altele, de motoarele turbo economice. Sunt oferite două motorizări de benzină şi trei diesel: modelul entry (tracţiune faţă), un motor cu patru cilindri pe benzină cu capacitate de 1,2 litri, producând 77 kW mulţumit turbinei de putere (105 PS). Consumul de carburant se încadrează în limite strânse.

Yeti este disponibil cu următoarele motorizări:

Benzină:
1.2 TSI cu 77 kW (tracţiune faţă)
1.8 TSI cu 118 kW (4×4)

Diesel:

2.0l TDI CR cu 81 kW (tracţiune faţă, 4×4)
2.0l TDI CR cu 103 kW; (4×4)
2.0l TDI CR cu 125 kW (4×4)
roomster-3
Yeti este foarte bine echipată şi pentru bagaje. Volumul compartimentului de bagaje este flexibil, dacă se îndepărtează scaunele din spate, ne stau la dispoziţie 1760 de litri. O prelată de bagaje, precum şi plasa şi inele de fixare ajută la imobilizarea încărcăturii. Deoarece Yeti s-a născut dintr-o marcă, care oferă concepte ingenioase de automobile, este proiectat cu un sistem de depozitare foarte flexibil.
roomster-4
Yeti este un SUV compact abil, care are destinaţia de a crea senzaţie în acest segment. Manevrabilitatea excelenta şi agilitatea ridicată reprezintă principalele atracţii ale modelului. Variantele 4×4 sunt de asemenea caracterizate de tracţiune excelentă şi un comportament off-road deosebit. Acestea, împreună cu valori de emisie excelente şi consum scăzut, satisfac nevoile pentru o extensie a clasei SUV.

Skoda Yeti – Lansare in Norvegia

Sursa: Forum Skoda Club Romania