Cum vanatoarea se desfăşoară in condiţii de multe ori extreme, si cu siguranţă off-road, necesită sa ajungem cu maşinile noastre în paduri, pe terenuri accidentate. Deseori întâmpinăm diferite obstacole, la care maşinile noastre 4×4 nu fac faţă. Toate aceste dificultăţi le putem înlătura cu apăsarea a unui singur buton de pe telecomanda troliului.

Dupa cum bine ştiţi nu este uşor să mişcăm câteva sute de kg, in cazul unui urs, mistreţ, etc., să ajungem până la maşină. Dar având un troliu, acesta va poate scutii de aceste greutăţi. Cu ajutorul unor accesorii, chingi de prelungire, şufe, etc putem trolia trofeele noastre chiar si de la 40-50 m cu uşurinţă. Iată doar câteva motive, pentru care dvs. aveţi nevoie de aceste trolii. În cele ce urmează puteţi cunoaşte caracteristici generale si modul în care vă puteţi alege troliul potrivit pentru dvs.

Troliul este un instrument puternic de reducţie a turaţiei, creat pentru a trage o sarcină pe o suprafaţă orizontală. El este alimentat fie de un motor electric, fie de unul hidraulic, care acţionează serie de roţi dinţate. Acestea, la rândul lor, pun în mişcare un tambur, care rulează un cablu de tragere.

Troliile sunt deseori folosite pentru auto-recuperare şi pentru a încărca echipamente şi vehicule pe remorci. Observaţie: troliile pentru tragere nu sunt recomandate a fi folosite pentru a ridica un obiect în plan vertical. Dacă e necesară o astfel de operaţiune, trebuie să folosiţi un troliu pentru ridicare.

Trolii electrice:

Cele mai simple trolii sunt cele electrice iar explicatia este cat se poate de simpla:

  • Piaţă accesibilă
  • Montare rapidă si uşoară
  • Rezistă la greutăţi si sarcini mari

Aceste trolii au o putere deobicei între 2-6 Cp si un motor de 12V sau 24V.

Pentru maşinile 4×4 deobicei se folosesc troliile cu următoarele forţe de tracţiune: 2.7t; 3.6t; 4.3t; 5.6t.

Pentru a definii troliul potrivit pentru masina Dvs, puteti face un simplu calcul pe baza ecuatiei de mai jos

Sarcina maximă admisă a maşinii(kg) x 1.5 = Forţa minimă de tracţiune a troliului potrivit (kg)

Greutatea acestor trolii ajunge de la 35kg până la 50kg in funcţie de modelul acestora. Peste aceasta greutate se mai adaugă si greutatea cablului care este aprox 15-20 kg, însa puteţi alege şi cabluri sintetice, care sunt mai uşoare, dar atentie pentru ca tamburul troliului degajă caldură, iar acesta poate afecta coeficientul de rupere a cablului.

Pentru o derulare rapida a cablului, există un comutator mecanic care ajuta operatorul să decupleze tamburul de la angrenaj, astfel tamburul se roteşte liber (freespoolig). Cuplarea determină reconectarea tamburului la angrenaj.

Privind tipurile de motor, troliile se definesc in două modele:

  1. 1. Motoare (“ Permanent Magnet Motors”) magnetice
  2. 2. Motoare (“Series Wound Motors”) cu excitatie in serie
  1. Motoarele magnetice – la aceste trolii, statorul este un magnet permanent dar nu este bobinat cu sârmă. Motoarele cu magnet permanent nu solicită atât de mult acumulatorul maşinii ca cele cu bobine in serie. Aceste motoare se folosesc in general pentru sarcini si greutati mai mici. In timpul funcţionării aceste motoare degajă multă căldură si trebuie să fim foarte atenţi la sarcina si timpul trolierii, deorece se supraîncălzesc foarte uşor. Cu timpul acest magnet îsi pierde puterea.
  1. Motoarele cu bobine in serie – aceste motoare se folosesc la trolii cu forţe de tracţiune mai mari şi sunt mai scumpe. Folosesc mai mult curent decăt cele cu magnet permanent, dar în schimb sunt mult mai fiabile, şi nu sunt expuse supraincălzirii atăt de frecvent.

Releele troliilor:

Ce este defapt un releu? Releul este un comutator electromagnetic care comuta sub acţiunea mărimii de intrare, unul sau mai multe elemente de comutaţie de mică putere in scopul comenzii altor elemente.

In trolierii aceste relee sunt acţionate de către utilizator prin telecomanda troliului.

Poziţionarea releelor:

Pozitionarea cutiei de releu este un aspect foarte important. In cazul troliilor electrice, putem definii doua modele privind pozitionarea releelor. Sunt modele cu relee integrate sau cu pozitionare exterioară. In cazul poziţionării exterioare, acestea sunt integrate intr-o cutie separat de troliu, pe cand cele integrate, apar deasupra tamburului alcătuind un “pod”.

Ambele modele işi au avantajele lor. La modele cu relee poziţionate în exterior vom avea nevoie de mai puţin spaţiu pentru a monta troliul pe maşina, pe cănd la modele cu releele integrate, relee sunt mai protejate.

2 sau 4 relee?

Unele trolii conţin 2 iar altele 4 relee. Configuraţia in 2 relee, le întâlnim la modele cu motor cu magnet permanent, care sunt mai ieftine, mai puţin fiabile si puternice si mult mai grele,  pe când cele cu 4 relee, apar la motoarele cu excitaţie in serie, acestea sunt puternice, mai uşoare si nu în ultimul rând mai fiabile.

Expresii, terminologii frecvente la trolii:

Intenţia de utilizare ai troliilor:

Unele trolii sunt pentru uz ocazional, pe când altele sunt pentru uz frecvent si profesional. La achiziţionarea unui troliu aşadar trebuie sa ştim din care categorie de utilizatori facem parte, deoarece in cazul în care dorim sa utilizăm troliul mai frecvent, poate este mai bine sa cheltuim putin mai mult pentru confortul si siguranţa noastră.

Dimensiunea maximă a cablului ce urmează a fii utilizat:

Pe cât posibil să nu utilizăm un cablu cu diametru de 1/8 mai mare decât diametrul tamburului.

Derulare liberă (freespolling):

Aproape fiecare troliu dispune de un comutator, care ne permite odata cu acţionarea acestuia, derularea rapidă a cablului. Acesta poate fi acţionat doar in cazul in care nu exista nici o sarcină pe cablu, iar în acelaşi timp acesta să o acţionăm doar in cazul in care tamburul troliului nu se mai roteşte. Atentie, comutatorul trebuie să fie întotdeauna in următoarele poziţii, ori în poziţia liberă (derulare liberă), ori în poziţia închisă (în viteză).

Filet:

O singură linie de spire pe tambur.

Strat:

Spirele pe acelaşi nivel între pereţii tamburului.

Aşadar cunoaştem caracteristicile troliilor, si modul în care trebuie să alegem troliul corect în funcţie de necesităţi, în ediţia următoare vom pune la dispoziţia cititorilor caracteristicile celor mai cunoscute trolii de pe piaţa românească.

Preluare din Revista de vanatoare HUBERTUS